Håll Sverige Rent

Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. Vår vision är ett skräpfritt Sverige. Vi tror att ett skräpfritt samhälle är grunden för ett hållbart samhälle. Håll Sverige Rents arbete finansieras av vår stiftare Returpack samt samarbeten och projekt med både företag och myndigheter och genom insamling till vårt 90-konto.

Stiftelsen grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack i syfte att permanenta kampanjen som bedrivits under 20 år. Redan 1962 lanserades kampanjen ”Håll Naturen Ren” av Naturskyddsföreningen, då även vår välkända och vackra logotyp föddes.

Läs mer på www.hsr.se

Grön Flagg

Håll Sverige Rent driver Grön Flagg, ett verktyg och en certifiering för skolor och förskolor som arbetar för en hållbar utveckling. Över 2 500 skolor och förskolor är anslutna till Grön Flagg i Sverige. Eco-Schools, som Grön Flagg heter internationellt, finns i över 50 länder runt om i världen.

Grön Flagg ger barn och unga förutsättningar att arbeta aktivt med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt. Grön Flagg innebär att alla blir delaktiga i hållbarhetsarbetet samtidigt som man jobbar mot mål och riktlinjer i läroplanen. Grunden i Grön Flagg är inflytande – allt arbete utgår från barnens och elevernas idéer och nyfikenhet. Grön Flagg ger struktur och kontinuitet och är ett bra sätt att visa upp sitt hållbarhetsarbete för omgivningen.

Om ni inte är med i Grön Flagg och är intresserade av att gå med, passa på att göra det samtidigt som ni börjar arbeta med Batteriskolan. För att läsa mer om hur Grön Flagg fungerar och för att anmäla er, besök Håll Sverige Rents webbplats www.hsr.se/gronflagg. Kontakta oss gärna om ni behöver stöd eller hjälp i ert arbete.

Kontakta oss på gronflagg@hsr.se eller 08-505 263 00

HSR_loggo